منتدى عالم بنات

بنات التحدى الصعب يصنعون أهدافهم الصعبة فيحلقوا عالياً فوق السحاب .. كونى واحدة منهن
 
التبادل الاعلانىالبوابةالرئيسيةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا ( بالصور )

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
sosogirl
مشرفة قسم العاب ومسابقات - قسم مطبخ عالم البنات
مشرفة قسم العاب ومسابقات - قسم مطبخ عالم البنات
avatar

عدد مساهماتى { : 1866
مجهوداتى { : 32859
سمعتى { : 56
تاريخ تسجيلى { : 21/08/2010
عمرى { : 19
تاريخ ميلادى : 01/01/1999
لقبى
بلدى : مصر
مهنتى :
هوايتى :
{..رمزيات..} :
{..لوني المفضل..} :
{..حيوآني المفضل..} :
{..كرتونى المفضل..} :
{..أكلتـي المفضلة..} :
{..مزاجى اليوم..} : المزاج طبيعى
{..mms..} :
{..متصفحى المفضل..} :
{..طاقتـى اليوم..} :
100 / 100100 / 100

{..حالتى اليوم..} : نشيطة
~ انــا ~ : انثى كيف عرفتى منتدانا ؟ : من المـديرة
ملاحظــاتـ :: : احب بنات المنتدى
{..sms..} : احب بنات المنتدى مع تحياتى ( سوسو جيرل)
{..موقعى المفضل..} عالم بنات
{..تعليقى..} : احب المنتدى

وكل بنات المنتدى

مُساهمةموضوع: ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا ( بالصور )   الثلاثاء 07 فبراير 2012, 4:54 pm

ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا


ياااااااااارب تعجبكم ان شاء الله....

أولا: المقادير:





ثانيا: طريقة الإعداد:

1- نجيب الستيك ونتبله بالملح والفلفل وزيت الزيتون (قالت ممكن نستخدم بفتيك اللحم هيبقى حلو برضه في الوصفة دي مش لازم ستيك).
2- نجيب طاسة ونحط شوية زيت او زبدة حسب الرغبة ونسيبه يسخن كويس لحاد اما ييدخن.
3- نحط قطع ستيك اللحم في الزيت الساخن.



4- نخلي النار عالية عشان اللحمة متلحقش تنزل ميتها ونقلب على الوجهين كل
شوية لحاد اما نوصل للون الدهبي وتبقي اللحم 3/4 سوا تقريبا.



5- نشيل الستيك ونحطه في طبق الفرن ونروح بقى نعمل الصلصة.



6- نجيب البصل المجروش ونحطه في نفس الطاسة اللي شوحنا فيها اللحم ولو الزيت قليل نزوده شوية.



7- نقلب البصل في الصوص وطبعا بياخد اللون البني شوية ونحط فصين توم كمان ونقلبهم شوية في الزيت ياخدوا اللون.



8- نزود المشروم والتوابل حسب الرغبة ونقلب شوية.



9- نجيب كوب مرق او ماء ونزود على الصلصة ونغطي في نفس الوقت عشان الدخان ميطلعش بره.



10- بنلاقي المية خدن لون الصوص ونسيبها 3 دقايق كده تتسبك معاه.



11- نزود كوب الكريمة والطماطم المقطعة مكعبات ونقلبهم على الصلصة وكده الصلصة تقريبا خلصت.



12- نروح لطبق الفرن ونحط الصوص على الستيك.



13- نجيب طماطماية متوسطة ونقطعة شرائح ونحطها فوق الصلصة وشوية جبنة
موتزاريللا كمان بتدي طعم حلو اوي وندخلها الفرن لمدة 1/2 ساعة تقريبا على
حرارة متوسطة (180 درجة)



ممكن بقى منحطش الستيك في الفرن وبعد اما خلصنا الصلصة نرجع تاني الستيك
للطاسة ونغطيها ونسيبها تقريبا 1/2 ساعة لحاد اما تستوي كويس طبعا حسب نوع
اللحم لكن لما تتحط في الفرن ونزود الطماطم والموتزاريللا هتدي طعم كتير
لطيف (على رأي الست منال)


وده الشكل بعد تمت خرجت من الفرن وحطيناها في أطباق التقديم



وبالهنا والشفا



مشرفه قسم الالعاب والمسابقات ومطبخ عالم بنات
تحياتى(( sosoGiRL ))

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
ستيك البقر بصلصة المشروم والكريمة والموتزاريللا ( بالصور )
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى عالم بنات :: مطبخ عالم البنات :: مطبخ عالم بنات-
انتقل الى: